Volgens het meest recente voorschrift van IKB Varken moeten het bedrijfsbehandelplan en bedrijfsgezondheidsplan digitaal beschikbaar zijn in InfoVarken. Deze documenten dienen dus gescand en geüpload te worden. Het is mogelijk om de dierenarts te machtigen om dit te doen. Daarvoor dient u wel de bedrijfsdierenarts te machtigen in InfoVarken. Dit kunt u doen door na inloggen bij InfoVarken in ‘MijnPortaal’ de juiste machtiging af te geven.

Een andere mogelijkheid is om voor u een digitaal portaal in te richten waar u deze documenten kunt vinden zodat u deze zelf kunt uploaden in InfoVarken. In dit portaal vindt u dan ook de visiteformulieren en logboekformulieren. Overigens worden er dit jaar alleen waarschuwingen gegeven als de documenten niet geüpload zijn. Vanaf volgend jaar is er een sanctie aan verbonden.