Mijn naam is Marlies Olde Monnikhof, zoals de naam al doet vermoeden, geboren en getogen in Noord-Oost Twente.

Ik ben opgegroeid in een dierenspeciaalzaak, dus de keuze om dierenarts te worden was geen verrassing. Tijdens de studie heb ik kennis gemaakt met de landbouwhuisdieren en was de keuze snel gemaakt on deze kant op te gaan. Het meedenken in de bedrijfsproblemen en het zorgen voor een goede bedrijfseconomie, trok me meer dan alleen dieren beter maken.

In 1997 heb ik mijn diploma in ontvangst genomen en na 4 maanden werken in Erp, bij de herbevolking na de varkenspest, ben ik geland in de Achterhoek, in een gemengde praktijk. Daar heb ik bijna 12 jaar gewerkt, als medewerker en eigenaar. Behalve varkens, deed ik ook veel rundvee en schapen.

In 2009, na een fusie van onze praktijk met de buurtpraktijk, ben ik naar het bedrijfsleven vertrokken. Ik heb van 2009 tot 2017 als internationale dierenarts gewerkt bij Topigs. Hier heb ik zeer veel geleerd, waar je in de praktijk nooit aan toekomt. Veel cursussen gegeven, gespecialiseerd in de KI en heel veel gezondheidsmanagement, om de fokdieren gezond te houden. En dat over de hele wereld.

Van 2018 tot 2021 heb ik voor de farmacie gewerkt, voor Ceva Santé Animale. Als technical service manager was het mijn taak de producten goed te begeleiden de markt in en op de bedrijven zorgen voor goede kennis van het gebruik van deze producten.

Van 2021 tot 2022 maakte ik deel uit van het varkensteam van de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, waarvan er een inmiddels op zichzelf woont. Thuis hebben we een hobbyboerderij met koeien, honden, katten, kippen en duiven.

Met al de voorgaande ervaring ben ik nu als ZZP dierenarts voor mezelf begonnen, en in deze hoedanigheid kunnen jullie me tegenkomen de komende tijd. Ik kijk ernaar uit!

Het UDN van Marlies is: 618008  Door deze mededeling is Marlies bevoegd om op uw IKB-bedrijf te acteren.